Vaddå… förkylningstider … nu?

Vaddå… förkylningstider … nu?

 

 

AAAtcho!!! Jag hade inte en aning om att det är förkylningstider nu. I början av juni? Pollenutbrott har man hört talas om men inte förkylning. I juni?

September, november och februari har man hört ska vara populära månader att snora i, men inte så här på försommaren. Då ska man vara frisk och glad och leta liljekonvaljer i skogen. Gå på avslutningsfester och äntligen kunna ta ett glas vin på en utomhusservering.

 

Jag tillhör den lyckligt lottade skara som väldigt sällan blir förkyld. (Peppar, peppar ta i trä. Nä, jag är inte vidskeplig men för säkerhets skull.) Har ingen allergi heller så när jag helt plötsligt hamnar nerbäddad med dubbla filtar och rinnande näsa förstår jag verkligen inte vad som händer. Plockar med nässpray, hostmedicin, febertermometer och tycker förfärligt synd om mig själv. Den tredje dagen av våldsamt snytande undrar jag om det någonsin går över. Om jag överhuvudtaget kommer att våga mig utanför dörren utan fickorna fulla med hushållspapper.

Ja, jag vet jag ska inte klaga. Grannen har haft någon förkylningssmet i månader. Och förkylning det är väl bara att tåla med tanke på de som är verkligt sjuka. Och så är det förstås. Vad är väl min lilla förkylning mot allt annat ont man kan drabbas av?

Det positiva i allt elände är ändå, att när man inte orkar göra något annat kan man försiktigt vända sig i soffan, vända blad i boken samtidigt som man kvider svagt ”snälla… hämta lite mer glass” och som på beställning så landar skålen med choklad- och polkagrisglass på soffbordet.

Så ja. Jag överlever nog.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.