En aning för kort kjol

En aning för kort kjol

Så här års börjar det röra sig i mina garderober. Ja, plural. Garderober! Jag tillhör dem som har flera. Plus några lådor för sommarkläder/varma tröjor och så lite i förrådet och så vinden förstås…

Men här års är det alltså dags för att göra det stora bytet, vinter byter till sommar och vice versa. Någon ordning får det ju vara.

Jag gillar inte att slänga saker, tänker att jag kan återanvända dem själv. Ibland har jag hittat kul kombinationer av en tjugo år gammal kjol och en ny kofta eller så kan mammas ärvda blus bli en härligt slängig kavaj. Det är galet roligt att leka med kläder.

 Sedan är det ju det där med klädstorlekar. Jag har för vana att testa en och annan diet med jämna mellanrum, så slänga för stort eller för smått är inget för mig. ”Kan vara bra att ha. Man vet aldrig…” Men det händer ändå att jag då och då bestämmer mig för att åtminstone några kassar ska hamna hos Myrorna och då startar det stora rensandet. Efter timmar av blod, svett och tårar har jag lyckats åstadkomma en löjligt liten hög på golvet av kläder som ska skänkas.

Överst ligger en kjol som jag länge tvekade över. När jag provade den drog den liksom ihop sig, blev bredare och kortare. En aning för kort. Så trots min ringa längd slutade den cirka 10 cm under rumpan. Inte jättesnyggt. Men kanske … efter nästa diet…?

Min granne dök upp mitt i klädvåndan. Fick syn på kjolen i högen av ratade kläder. ”Oj, precis min färg.”

”Ta den om du vill.” sa jag storsint. ”Bara du inte tror den blir lite för kort.” Jag log i mitt inre. Hon är minst 15 cm längre än vad jag är, varav benen verkar vara nästan hälften av kroppen. Kjolen kommer att hamna lagom så den döljer trosorna och bli betydligt mer än aningen för kort.

Hon klev ur sina långbyxor och provade. Kjolen landade fem cm över knät. Alldeles lagom lång. Och jag fattade ingenting. Jag, kort med korta ben. Hon, lång med långa ben. Den borde ju bli kortare på henne.

Tja, det handlar nog inte om Pythagoras sats, kanske mer om Arkimedes princip. Längder och bredder och volym. Puh! Matte har aldrig varit min starkaste sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.