Besök på anhörigcenter och om att inge hopp…

Besök på anhörigcenter och om att inge hopp…

Lena

2017 04 12 Besök på Anhörigcenter och om att inge hopp…

Hemkommen från Anhörigcenter där jag var anlitad för att berätta om min bok ”Falska påvar …” för en bokcirkel som precis läst den. Annorlunda och spännande. Första framträdandet i detta sammanhang gick jag dit med både förväntan och spänning.

Anhörigcenter är till för människor som har en anhörig som de hjälper och vårdar. Ett ställe att själv få stöttning och återhämtning i en ofta tung situation. De erbjuder samtalsgrupper, föreläsningar mm. Och jag blev inbjuden att delta i deras bokcirkel. Stort.

Jag möttes av sju mogna och superintresserade kvinnor (och en man). Det var frågor om allt från hur lång tid det tagit att skriva boken, till varför flera av mina karaktärer har, eller förmodligen har, olika diagnoser. Frågor om när Jan L Ohlsson (huvudkaraktären) gömmer screentrycken och hur jag kunde ha en sådan fantasi. Det var liksom ingen stopp på frågandet och diskuterandet. Jag bara älskar kulturtanter och hoppas jag får räkna mig själv som sådan.

Det mest intressanta var nog att flera berättade att de hade barn, barnbarn eller andra närstående som hade Aspergers syndrom, ADHD och liknande och att de tyckte att boken ingav hopp.

Ingav hopp om att livet trots allt kan bli väldigt bra!! Jag blev överlycklig. Det var ju precis  det jag ville skulle framgå mellan raderna. Att var och en måste få vara sig själv och att i rätt sammanhang må bra. Jag mådde mycket bra när jag åkte hem. Mitt budskap hade tolkats precis som jag hoppats. Det gav faktiskt en lyckobubbla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.